Silikonien vaihto

Silikonisaumojen uusiminen on tärkeää tehdä ajoittain, jotta laattojen ja vesieristeen väliin ei turhaan pääse vettä.
Tilaa ilmainen kartoituskäynti

Silikonien vaihto – Kerralla kuntoon

Silikonisaumojen uusiminen kannattaa. Riippuen rasituksesta, eli tilojen käytöstä, suositeltu silikonien vaihtoväli on 3 – 5 vuotta. Silikonisaumauksen tarkoituksena on olla rakenteiden liikuntasaumana. Ajan kuluessa silikonisaumat haurastuvat ja kuivuvat ja ne alkavat päästää vettä vesieristyksen ja laatoituksen väliseen tilaan. 

Silikonin poisto tapahtuu aina siihen tarkoitetuilla työkaluilla ja aineilla. Näin saamme varmistettua vanhan silikonin poistolle turvallisen ja huolellisen lopputuloksen. Silikonin poistotyökaluissamme on 90 asteen kulma, jolla varmistetaan, että silikonin poisto saadaan suoritettua vedeneristystä, laattoja tai laattasaumoja vahingoittamatta. Silikonisaumaukseen käytössämme on markkinoiden parhaimmat ja pitkäikäisimmät silikonisaumamassat. Tällä tavoin varmistamme asiakkaillemme uusien silikonisaumojen mahdollisimman pitkän kestävyyden.

Silikonien vaihto tarkemmin

 

Silikonit keräävät aikojen saatossa paljon likaa mm. suihkussa käytettävistä aineista, saippuoista, huonepölystä sekä ihmisen ihosoluista. Yhdessä kylpyhuoneen pesun kanssa, silikonisaumojen uusiminen on isoin kylpyhuoneeseen visuaalisesti vaikuttava tekijä. 

Kylpyhuoneen silikonien peseminen on kuitenkin vaivalloista ja pitkää hyötyä sillä ei saavuteta, varsinkaan, jos saumaan on jo ehtinyt ilmestymään pintahometta (mustat pilkut). Pesemisen hyöty jää lyhyeksi, koska ajan kuluessa silikonisauman homeenestoaineet haihtuvat pikku hiljaa pois. Tämän takia mustat pilkut muodostuvat uudelleen pestyn silikonin pintaan. Ajan kuluminen aiheuttaa silikonisaumoille myös kuivumista, jonka jälkeen sauma irtoaa helposti laattojen reunoilta. Tästä seuraa, että vesi pääsee hiljalleen vesieristyksen ja laattojen väliin runsaammin. Ylimääräinen vesi vesieristeen ja laatan välissä hidastaa kosteuden poistumista kylpyhuoneesta ja se taas edesauttaa mikrobikasvustoa. Laattojen alla oleva vesi myös kuluttaa laattojen saneerauslaastia, jota käytetään laattojen kiinnitykseen. Ajan saatossa se saattaa johtaa kopolaattoihin, eli taustastaan irti oleviin laattoihin. Näistä johtuvista syistä onkin järkevää tehdä silikonien vaihto 3 – 5 vuoden välein.