Laattasaumojen uusiminen

Laattasaumojen uusiminen on tarpeellista, jos pilkut saumoihin ilmestyvät aina uudestaan
Tilaa ilmainen kartoituskäynti

Laattasaumojen uusiminen on pysyvä ratkaisu!

Laattasaumojen vaihto kylpyhuoneeseen on tarpeellista viimeistään siinä kohtaa, kun saumoissa olevat mustat pilkut, eli mikrobikasvusto, palaa aina pesun jälkeen takaisin. Tämä johtuu siitä, että ikävän näköinen, mutta harmiton mikrobikasvusto on kietonut itsensä huokoiseen laattasaumaan niin syvälle, että pintapuolinen pesu ei yletä sinne asti. Näin ajan kuluessa jäljelle jäänyt kasvisto löytää tiensä jälleen laattasauman pinnalla ja näkyviin.

Laattasaumojen uusimisessa sauma avataan mekaanisesti 3 mm syvyydestä auki, jolloin myös syvemmällä olevat homeitiöt saadaan pois. Avaamisen jälkeen avattu osuus saumataan uudelleen ja käytössäsi on uusi laattasauma ilman mikrobiongelmaa. Uuden laattasauman väri katsotaan mahdollisimman lähelle vanhaa väriä niin, että ylesilmeeltään eroa ei huomaa.

Laattasaumojen uusimisella saadaan lisäksi haljenneet ja kuluneet saumat uusittua. Kaakelisaumojen korjaus ja uusiminen pidentävät kylpyhuoneen käyttöaikaa. Vaihtoalue saadaan rajattua vain ongelma-alueelle. Saumojen vaihto ei vahingoita vesieristystä, laattoja tai lämmitysjärjestelmää.

ei aiheuta vaaraa vesieristeille, koska saumoista vaihdetaan vain tarvittava pintakerros. Homepilkkuja (esim. puutteellisen ilmanvaihdon aiheuttamia) ei saa pois pelkällä pesulla, vaan niihin vaaditaan aina saumojen vaihto. Tarvittaessa myös korjailemme ja paikkailemme saumoja. Saumojen vaihto on pölyistä puuhaa, sen vuoksi tila aina alipaineistetaan ja muu koti säilyy pölyttömänä.